Чим займаються діти в старшій групі дитячого садка.

У старшій групі розвивають такі сфери та якості дітей:

  • інтелектуальну сферу. Діти стають вдумливими, вони роблять перші спроби розмірковувати і вияснювати свої думки з позиції логіки;
  • вольову сферу. Діти починають розуміти значення слів "потрібно", отримують уявлення про обов'язки;
  • з'являється уявлення про відповідальність.

Величезне значення приділяється навчанню та освіті. Цьому сприяє вік: діти вже готові до аналізу та вміння структурувати інформацію, можуть бачити зв 'язок між окремими явищами. У цьому віці вже можна говорити про логічне і абстрактне мислення.

З 'являються зміни в процесах соціалізації та взаємовідносин між дітьми. Вони вчаться дружити, виявляють симпатію, прихильність до товаришів. Разом з тим, розвивається критичне ставлення до інших: діти починають аналізувати своє спілкування з однолітками, формують власну думку до обстановки та окремих ситуацій.

Заняття з дітьми старшого дошкільного віку, в першу чергу, спрямовані на розвиток здібностей, які стануть необхідні їм при вступі у школу. Як правило, виховання і навчання дітей здійснюється через ігри. Таким чином, ігрова діяльність в підготовчій групі дитячого саду визначається як вид навчальних заходів, які здійснюються з метою розвитку у дітей певних навичок, а також дружніх стосунків у колективі.

Однією з головних задач в підготовчій групі є навчання дітей рідної мови, грамоти, а також розвиток мовлення і мовленнєвого спілкування. На заняттях дошкільнят вчать вникати і розуміти мову педагога, відображати в мові свої набуті знання, виділяти ознаки предметів, а також групувати предмети за загальними ознаками. Крім того, в підготовчій групі дитячого саду діти навчаються читанню, письму, рахунку, а також тренують пам'ять, логіку і увагу. Варто відзначити важливість даних занять, оскільки подальший розвиток мовленнєвої культури дитини буде спиратися тільки на те, що було закладено в дошкільному віці.

Кiлькiсть переглядiв: 11